Zmeň svoju vodu, zmeň svoj život!

Voda Kangen®

Názov je odvodený od japonského slova „kangen“, čo znamená „návrat k pôvodu“.

Kangen voda premení vodu z vodovou na alkalickú pitnú vodu, zbavenú chlóru, ťažkých kovov, baktérií, vírusov a iných nečistôt. Zároveň si však uchováva všetky minerály a je ionizovaná pomocou elektrolýzy. Voda Kangen má vysoké antioxidačné a detoxikačné schopnosti.

Pitím vody Kangen sa teda organizmus vyčistí od veľkého množstva voľných radikálov, toxínov a jedovatých látok. Vo vyčistenom a zásaditom prostredí náš organizmus naštartuje proces „samoliečenia“.

Ľudia, ktorí pijú vodu kangen, už po pár dňoch cítia veľký prísun energie, nakoľko sa jej pitím vyčistí krv a začne v nej prúdiť veľké množstvo kyslíka, potrebného pre všetky bunky. Takisto sa PH v organizme mení z kyslého na zásadité. Je vedecky dokázané, že rakovinové bunky sa nedokážu rozmnožovať v zásaditom prostredí!

Pomocou pitia vody kangen sa v priebehu troch mesiacov dokáže vyčistiť hrubé črevo, postupne miznú bolesti kĺbov, ekzémy, psoriáza, problémy s tlakom, ...

Dokonca sa jej pomocou podarilo vyliečiť rakovinu hrubého čreva.


Voda

Voda je základom života. Je obsiahnutá v každej bunke nášho tela a jej význam pre ľudský organizmus je obrovský. Je dokázané, že človek dokáže prežiť 7 a viac dní bez jedla, ale bez vody prežije iba 2 – 3 dni. Pre človeka sa stáva smrteľnou strata 15 – 20 % vody z organizmu.

U dospelého človeka tvorí voda asi 60 % telesnej hmotnosti, u dojčiat je to až 75 %. Denne stráca telo prostredníctvom vyparovania, dýchania a predovšetkým vylučovania priemerne 2-2,5 litra vody (u dospelého človeka s hmotnosťou 75 kg), čiže približne 3% z celkovej hmotnosti.


Voda

- podporuje vstrebávanie živín
- zvlhčuje vzduch, ktorý vdychujeme
- odparovaním pri potení pomáha regulovať telesnú teplotu
- umožňuje ohybnosť kĺbov
- prenáša živiny k bunkám
- vytvára pružný ochranný povlak okolo našich životne dôležitých orgánov
- rozpúšťa a vylučuje nadbytočné produkty metabolizmu
- reguluje hladinu elektrónov a protónov v bunkách


Antioxidanty a voľné radikály

Antioxidanty pohlcujú voľné radikály, ktoré sú nebezpečné pre náš organizmus. Voľné radikály sa často tvoria samovoľne, napr. pri látkovej výmene, fajčení alebo vplyvom znečisteného životného prostredia. V starobe sa ich množstvo zvyšuje a prispieva k vzniku vrások. Negatívne zmeny však vyvolávajú i vo vnútorných orgánoch, svaloch, cievach a v šľachách. Voľné radikály spôsobujú rýchle opotrebovanie buniek. Množstvo voľných radikálov sa samozrejme zvyšuje i nesprávnou stravou.

Potrava obsahuje množstvo látok obsahujúcich voľné radikály, prípadne podporujúce ich vznik, a to napr. chlór, ťažké kovy, dusitany, železo, meď, pesticídy a herbicídy, uhľovodíky, kyslíkové radikály, prepálené tuky, ...

Voľné radikály významne prispievajú k vzniku očných chorôb (napr. šedý zákal), onkologických ochorení, pľúcnych chorôb, kožných chorôb (ekzémov,...), k vzniku a priebehu cukrovky (diabetes mellitus), k poruchám imunity (astma, senná nádcha), u mužov môžu spôsobiť neplodnosť, bolesti kĺbov, problémy so srdcom, tlakom, ...

Jednou z mnohých príčin znižovania hladiny antioxidantov v ľudskom organizme je tiež stres.

Pitím vody Kangen si telo dopĺňa potrebné antioxidanty vo vysokom množstve a v najmä telu najprirodzenejšej forme.


Prístroj na výrobu vody Kangen

Prístroj vyrába 7 druhov vody Kangen – použitie v prílohe. Výrobcom prístroja je japonská spoločnosť Enagic, ktorá začala svoju činnosť v roku 1974. Prístroje na výrobu vody Kangen boli najskôr využívané v nemocniciach, aj lekári ju predpisovali svojim pacientom a od roku 1982 spoločnosť Enagic začala vyrábať prístroje i pre domácnosti.

Pre Európsky trh sú prispôsobené prístroje typu LeveLuk Sd 501, LeveLuk Sd 501 Platinum (rozdiel je len v dizajne) a Anespa uspôsobený pre použitie v kúpelniach.

Spoločnosť Enagic vlastní celú radu certifikátov a ocenení.